Sunday, 8 November 2009

Extracció d'ADN bacterià


Introducció: En la biotecnologia els analísis o les modificacions d'ADN són molt importants i amb aquest experiment es pot veure com s'extrau ADN bacterià, un pas fundamental en aquest camp. El dia 7 de novembre al institut vicenta ferrer escrivà, va vindre la biotecnologa Ana Dolz per a proposar-nos realitzar una carta amb una proposta futura que es puguera aconsseguir amb la biotecnologia. Els companys Enrique Font i Amanda Nogueira tingueren la mateixa sort que jo i varem ser triats per anar a l'universitat polictècnica de València per a realitzar dues experiències i ara vaig a explicar-vos amb ajuda dels videos afegits com realitzar l'extracció d'ADN bacterià.

Material: Per a realitzar aquesta experiència utilitzarem:

-Varies pipetes per a poder depositar les substàncies dels eppendorfs.

-Vial amb mostra del microorganisme citobacter freundi i falcó amb nutrients on el organisme estaria en fase exponencial.

-Eppendorfs amb enzims de restricció per a trencar la paret bacteriana i detergent per diluir la membrana del microorganisme formada per lípids.

-Ethanol molt fred.

Realització de l'experiment:

En el primer video es veu com depositem el microorganisme Citrobacter freundi en el tub Falcó on aquest podrà multiplicar-se ia que té els nutrienst necessaris, i seguidament en el segon video afegim l'enzim per a trencar la paret de la bactèria; després s'inverteix unes quantes vegades el tub i quan ja tenim la mostra preparada hem de ficar-la en una mena de bany per a incubar-la durant 20 a 37º, en el tercer video podeu veure com és aquest bany i la màquina on es produeix.

Durant aquestos 20 minuts tinguerem temps per a esmorçar o donar una volta pel politècnici observar les seues intalacions, i en la visita a l'institut puguerem anar a la cafeteria per a prendre algun menjar o tambe per anar al bany.

Després d'aquesta breve pausa retomarem l'experiència, i com es veu en el cuart video afegim la solució 2 o millor dit el detergent que servix per a trencar la membrana de la bacteria, ja que aquesta esta formada per lípids; i enllaçant amb el últim video,vull afegir(a lo millor ja ho sabeu) que els detergents treballen millor a altes temperatures, i per aixó tornem a donar un bany a la mostra; però en aquest a una temperatura de 60º durant un 2 minuts. Quan ja a finalitzat el bany el que es va fer fou afegir el ethanol a uns -20º en la mostra; i com que l'organisme estava a uns 60º , el canvi de temperatura va fer que part de l'ethanol es vaporitzara i que es creara una mena de ``moc´´ i per aquest canvi de temperatura en la mostra no s'observa una mena de frontera entre la bacteria i el ethanol. Per a poder observar millor la mostra hem afegit una fotografia d'un dels experiments realitzats correctament.

Foto final





No comments: